Проф. Николай Радулов отказа да бъде депутат на Слави в 45-ия парламент

Николай Радулов се отказва от депутатското си място.

Експертът по сигурност и професор в Нов български университет бе част от листата на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

На 10 април той е подал заявление за заличаване от листата на ИТН в 24-и изборен район – София. Той иска да не бъде обявяван за депутат в 45-ото Народно събрание.

Централната избирателна комисия публикува днес решение, с което приема искането и обявява за депутат на негово място Антон Йорданов Адамов, №3 в същата листа.

От депутатските си места се отказват още избрани.

Юлия Георгиева Чортленева, също избрана от „Има такъв народ“, се отказва от депутатското си място, осигурено ѝ в 15-и изборен район – Плевен. На нейно място влиза Александър Велиславов Тодоров, който е №4 в същата листа.

От депутатския си мандат се отказва и Димитър Руменов Рунков – избран за депутат от ГЕРБ-СДС в Ямбол. На негово място влиза Станислав Димитров Говедаров, №2 в листата.

Трите решения на ЦИК бяха обявени днес, но това не са единствените избрани за депутати, които се отказват от Народното събрание. Общият им брой е 14 – 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram