Проф. Илчев в ефир за Караянчева: Боже, какви нищожества стоят начело на българската държава!

Бившият ректор на Софийският университет проф. Иван Илчев спонтанно реагира в студиото на БНТ включването в ефир от връх Шипка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

“Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, каза професорът в момент, в който микрофонът му в студиото още не бе изключен от апаратната, предават „Господари на ефира“.

Професорът по история бе гост на празничното студио по БНТ в деня на националния празник Трети март. Той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети.

В един момент водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка изказването пред медиите на Цвета Караянчева, в което тя отново се скара на президента Радев, като обяви, че празникът на Шипка е под патронажа на председателя на парламента, а президентът, ако иска да говори, си е негова работа.

Проф. Иван Илчев е историк и преподавател в Софийския университет. Бил е ректор на Алма матер за два мандата в периода 2007 – 2015 година.

Чуйте във видеото на БНТ от линка по-долу (около 1:14:50 ч.) неподправения коментар към българските управляващи на бившия ректор на СУ “Климент Охридски”!/epicenter.bg/

Източник и видео: БНТ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram