Проф. Балтов: Зеленият сертификат е напълно излишен

Нашата позиция на ПГ на ГЕРБ не беше подкрепена. Народните представители явно са богоизбрани и не трябва да спазват същите правила като останалите хора. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов в ефира на NOVA, след като народните представители решиха зеленият сертификат да не важи за тях в парламента.

,,Трудно ми е да си обясня как можеш да наложиш зелен сертификат, когато имаш 25% ваксинирано население. Не разбирам и защо, когато обществото е толкова разделено, ти вкарваш всичко в този зелен сертификат. За мен лично ваксинацията беше много по-важна, а то какво стана – вкараха зеления сертификат и ни се вмени, че всички трябва да го защитаваме, защото едва ли не в него е бъдещето“, коментира проф. Балтов.

По думите му в сегашния си вариант зеленият сертификат е излишен и „не прави нищо“.

Д-р Александър Симидчиев от ДБ уточни, че в парламента не е имало гласуване „за“ и „против“ зеления сертификат, а гласуване за дистанционно участие в случай че даден депутат не разполага с такъв сертификат.

Това би дало допълнителни права на хората, които нямат зелен сертификат, да работят дистанционно, обоснова се д-р Симидчиев за решението на ДБ да гласува „въздържали се“./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram