Протести в София, Бургас и Ямбол срещу носенето на маски в училище

Организацията „Обединени родители“ се обявява против приетите мерки срещу COVID-19 в училищата. Те ще изразят несъгласието си протест пред образователното министерство на 14 септември в 12:00 часа.

„Не на маските в училище, не на изолаторите и задължителните PCR тестове“, заявяват от организацията в съобщение до медиите.

„Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата. ИСКАМЕ БЕЗУМНИТЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес. Искаме заповед, която да не дава право на всяко училище да измисля свои правила и мерки, и те да бъдат налагани въпреки онези, които са вече подадени от Министерствата. Училището е място за УЧЕНЕ!“, се казва в писмото на „Обединени родители“.

Ден преди началото на учебната година те ще проведат протеста си под форма на шествие от образователното до здравното министерство.

Протести ще има също в Бургас и Ямбол. В първия учебен ден на 15-ти септември ще се проведе втори протест, при който членовете на организацията ще горят маски пред образователното министерство.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram