Протестиращите сменят тактиката – вместо блокади на кръстовища блокират институции

Организаторите на протестите за оставка на правителството и главния прокурор призоваха за промяна в стратегията и преминаване към блокада на ключови институции, вместо на големите градски кръстовища. Първата обсада е обявена за 17 ч. днес и е на Съдебната палата в София.

„Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички възможни държавни учреждения: Съдебната палата, Министерството на отбраната, правосъдието, туризма, културата, спорта, финансите, труда и социалната политика, министерствата на вътрешните и външните работи, Европарламента! Докато свалим правителството!“ – това се казва в създаденото днес във „Фейсбук“ събитие „Обсада на Съдебната палата и министерствата“. Организатор отново е т.нар. „Отровно трио“ – скулпторът Велислав Минеков, адвокатът Николай Хаджигенов и пиарът Арман Бабикян, което стои в основата на протестите от началото им.


Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно присъствие! Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, исканията ни ще се изпълнят за едно денонощие!

Тримата посочват, че блокадата на кръстовищата е ефективна, защото привлича общественото внимание, но се превръща в още една причина за разединение между гражданите, която управляващите използват.


„Нека обсадим ключовите институции и да пречим на когото трябва!“, призовава „Отровното трио“.


Все още не е известно дали обявената промяна в тактиката означава освобождаване на блокираните кръстовища в София. От дни е затворен Орлов мост, а снощи майките от „Системата ги убива“, които освободиха в понеделник кръстовището на Софийския университет, се преместиха на жълтите павета пред сградата на Министерския съвет на бул. „Дондуков“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram