Природата пак саботира Борисов: Ново срутище затруднява движението по пътя Девин-Кричим

Ново срутище затруднява движението около 92-ия км на пътя Девин- Кричим, предава Нова телевизия. Сигнал за падналата скална маса е подаден малко след полунощ

Движението се осъществява само в едната лента, на място е екип на РУ Стамболийски.

Предстои разчистване на засегнатия участък и извозване на падналата скална маса. От ОДМВР- Пловдив съветват водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Припомняме, че на 17 март правителството оптусна 3.4 млн. лв. за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин. Пътят пропадна в началото на февруари, само година след като му бе направен основен ремонт с европейски средства. Въпреки че участъкът е в гаранция, сега държавата ще плати нови милиони, защото не е възложила на изпълнителя при ремонта на пътя да укрепи подпорните стени. Виновни за това няма, стана ясно от изказвания на представители на агенция „Пътна инфраструктура“ след свличането на пътя тогава.

Премиерът Бойко Борисов също не видя пропуск в работата на подчинената му администрация и прехвърли вината на строителите пътя по времето на социализма.

„Да се направят подпорни стени, за да не се разруши пътят. Навремето така е строено, затова днес ние ремонтираме основно и правим нови пътища като например магистрала „Тракия“. Хубаво укрепете пътя, за да не се получават срутища и свлачища като при предишни управления, които после ние да поправяме“, заяви министър-председателят.

Това свличане на пътя обаче се случи при ремонт направен по време на третия му мандат с европейски средства.

Сигурно премиерът пак ще каже, че природата саботира постигнатото от него.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram