Премиерът Янев: Призовавам хората да гласуват масово, от нас зависи бъдещето на България

Служебният премиер Стефан Янев гласува около 09:30 ч. в столичното 108 СУ.

„От нас зависи бъдещето на страната, затова призовавам хората да гласуват масово“, бяха първите му думи, след като упражни своя вот.

„Като граждани трябва да покажем нашата отговорност, нашето отношение към конструирането на политическата власт. Гласуването е именно тази наша отговорност. Нашата възможност чрез политическите партии, чрез коалициите, да покажем нашите желания, нашите визии за конструирането на властта, за нейното отговорно, отчетно и прозрачно управление в интерес на България“, заяви Стефан Янев.

„Искам да отправя моята благодарност към всички ангажирани с изборния процес. Разбира се има дребни детайли, неработещи машини, които обаче не представляват сериозен проблем по отношения на изборния процес до момента“, посочи още той.

Янев отбеляза, че има засилено полицейско присъствие за опазване реда по време на изборите.
„Всички органи и на изпълнителната власт и на съдебната система и на ЦИК работят в синхрон. Надявам се в края на деня за имаме изборен резултат, който да отразява реалната електорална нагласа на всеки един български гражданин“, каза Стефан Янев.

На въпрос какво очаква след вота той каза: „Надявам се този път да бъде съставен кабинет, защото бъдещето на България зависи от предвидим стабилен кабинет, който ще бъде съставен на базата на предвидимо и стабилно парламентарно мнозинство. Имаме нужда да се утвърди парламентаризма в Българи и от стабилно управление, което да се стреми за прозрачно и отчетно управление в интерес на гражданите“.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram