Премиерът: В списъка за прокуратурата фигурират Пеевски, Борисов, Горанов

В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и на екс министърът на финансите Владислав Горанов. „За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Ако сме сигурни, че Прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало“. Това заяви в специално интервю за „Събуди се“ премиерът Кирил Петков.

Той обясни и как е започнал казуса с формирането и предаването на Прокуратурата на списъка с имена на хора, които според министър-председателя трябва да бъдат разследвани и проверявани. „Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия“, каза Петков.

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило”, категоричен бе Петков.

Като най-големият успех на правителството до този момент той определи начина, по който управлява COVID вълната до този момент. „Създадохме нова система за това и тя проработи доста добре. Не се наложи да затваряме държавата“, обясни министър-председателят.

Той призна, че управляващите непрекъснато правят грешки. „Никой не се е родил научен. Сигурен съм, че правим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, но като отбор коалицията върши много неща“, коментира министър-председателят.

1 час БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram