Президентът Радев ще открие конференция за инициативата „Три морета“

Президентът Румен Радев ще открие конференцията „Инициатива „Три морета“ – единство, иновации, свързаност“. В събитието ще участват водещи експерти от транспортния сектор, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Форумът ще се състои под патронажа на държавния глава в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност „Три морета“.
Организатори са Институтът по транспортно строителство и инфраструктура, сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“ и Факултетът по транспортно строителство към УАСГ.

Участниците в конференцията ще обсъдят икономическите перспективи, които разкрива инициативата “Три морета“ и приноса на България за нейното развитие. Друга основна тема на дискусията ще бъдат възможностите за подобряване на инвестиционната среда и създаване на благоприятен бизнес климат.

Модератори в конференцията ще бъдат служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

В инициативата „Три морета“ участват 12 държави, разположени между Балтийско, Адриатическо и Черно море.
Тази година България е домакин на инициативата.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram