Президентът лично посети пребитото на протеста момче /видео/

Президентът Румен Радев лично е  посетил пребитото снощи на протеста момче. За трогателния жест разказа специално пред „Евроком“ бащата на потърпевшия Евгени Марчев, който се казва като сина си.

Марчев сподели, че днес по телефона с него се е свързал държавният глава. Той е изразил загриженост за сина му и съобщил, че желае да го види в болница „Пирогов“, където момчето е настанено. Малко след посещението Радев отново се свързва с бащата, за да го поздрави за това, че е има изключителен син.

В същото време в Интернет се появи петиция, събираща подписи за справедливо наказание за полицаите, които са нанесли жестоките удари на студента. Сред другите посочени искания в нея са  да бъде премаханата полицията, която го изолира в болницата, да му се върне телефона и министърът на вътрешните работи да го посети. 

Припомняме, че битото от полицията момче, за което имаше информация, че е починало, вследствие на участието му във вчерашните протести в София, е живо. Това стана ясно от интервю на баща му, дадено в предаването “ЕвроДиков”.

Родителят разказа, че синът му е пострадал, без да е имал никаква вина. Според него той е бил на предна линия на протеста, а зад него е имало други хора, които са го избутали, при което униформените са започнали да удрят именно неговия син.

“Хората, които може би са хвърляли бутилки и наистина са извършвали хулигански прояви, следва да бъдат арестувани, а не моят син”, обясни още родителят, разказвайки как момчето е било арестувано, след нанесения му побой.

Бащата разказва още, че след като синът му цяла нощ е бил в полицията, едва днес е настанен в „Пирогов“.

В социалните мрежи се появиха нови кадри, на които се вижда по-ясно как полиицаята упражнява физическо насилие над момчето.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram