Почина политологът Антоний Гълъбов

Починал е политологът Антоний Гълъбов. Тъжната вест съобщи в социалните мрежи неговият колега Антоний Тодоров.

Доц. д-р Антоний Гълъбов е починал от масивен инфаркт във вторник вечерта в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил лектор.

Лекцията му била много интересна, споделят присъствали. На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. Аутопсията е показала, че сърцето му буквално се е пръснало.

Съпругата на социолога е починала преди две години, той няма деца. Сега издирват брат му, за да го уведомят.

Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София.

Завършва Социология в Софийския университет. Доктор по социология с дисертация на тема „Етническа идентичност и етнически конфликти“, защитена в Института по социология към БАН.

Старши научен сътрудник ІІ степен в Института по социология към Българската академия на науките (2005–2008). Доцент в Департамент Политически науки на Нов български университет.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „Прозрачност без граници“ (1998-).

Член на Българската социологическа асоциация (от 1985 година). Член на Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) – Париж, Франция (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Лимож, Франция (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание „Лидер“ (2005–2006). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram