Последни данни за Covid -19 в България

17-годишен младеж е заразил 7 свои съученици с коронавирус. Това заявиха от Оперативния щаб на редовния сутрешен брифинг в Министерски съвет.

Той е успял да зарази 7 свои съученика, което потвърждава и тезата – тези тумби, които се движат из София, рязко се увеличава рискът“, каза ген. проф. Венцислав Мутафчийски, като предупреди, че продължава да повтаря за опасността от заразяване при събирания на младите хора.

В София новите случаи са 15, а 209 е броят на обработените проби за последните 24 часа. От Военнамедицинска академия има нови трима излекувани към днешна дата. Във Враца има една жена, която е амбулаторна. Във Варна в болница „Света Марина“ е настанена жена. Eдна жена е в болница в Пещера, в Пловдив мъж е настанен в болница „Свети Георги“, а в Русе една жена в многопрофилната болница. В Стара Загора мъж е в университетската болница и в Сливен – мъж в многопрофилната болница. В Хасково са двама – брат и сестра на 34 и 33 години, настанени в многопрофилната болница.

201 пациенти са хосхпитализирани. Заразените медицински работници са 35, от тях – 8 в „Спешна помощ“. Общият брой на починалите от COVID-19 в България досега е 22.

565 са вече случаите на COVID-19 у нас, като положителните проби за последното денонощие са 24. Това е нарастване с 4,4 % спрямо предходния ден. Заболелите мъже са 320, 57 %, жените са 245, 43%.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram