Полицията съветва прибиращите се към София да ползват Подбалканския път

В последния от поредицата почивни дни от полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Тракия“ в посока София. От полицията препоръчват на шофьорите – включително и заради ремонтните в някои участъци на магистралата, да използват по-слабо натоварения Подбалкански път.

Полицията съветва прибиращите се към София да ползват Подбалканския път

За улеснение от днес до 9 май, неделя – по „Тракия“ в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас. Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас. Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“ на автомагистралата.

От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души, „Пътна полиция“ ще следи за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите. Това стана ясно още от брифинга на „Пътна полиция“.

Около половин милион превозни средства са напуснали София само за 29 и 30 април. Всички те се очаква да се приберат отново към тези дни. Днес от „Пътна полиция“ очакват да е натоварен трафикът по основните направления. Взети са допълнителни мерки. „Най-натоварено беше по АМ „Тракия“, където четвърт милион превозни средства се придвижваха през почивните дни. Участъкът при Стара Загора създаде големи главоболия за всички. Там сме взели мерки да отклоняваме движението, когато този обходен маршрут се натовари по път II-66. Когато се създадат тапи, пътните полицаи ще отклоняват движението по път I-5 в посока Димитровград. Там също има няколко участъка в ремонт. От там автомобилите ще се включват по АМ „Марица“ и обратно на АМ „Тракия“. Очакваме и този маршрут да се натовари. Очакваме и този маршрут също да се натовари. Призоваваме хората да използват и Подбалканската линия“, обясниха от „Пътна полиция“. 

Всички екипи са били ангажирани, допълнителни полицейски сили ще следят за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите. От „Пътна полиция“ съветват шофьорите да бъдат търпеливи, да не бързат, защото в старанието си да спестят време, се оказва, че ще загубят доста повече. „Нека да знаем нашите отговорности и задължения като участници в пътнотранспортно произшествие. Десетки произшествия възникнаха на автомагистралите, касаещи единствено минимални материални щети. Хората изчакваха в лява лента на магистралата, за да си попълват двустранни протоколи. Задължение на всеки водач е да си премести автомобила. Когато няма пострадали, той не трябва да възпрепятства движението и трябва да измести автомобила си в дясно“, припомниха от „Пътна полиция“.

Последното денонощие е преминало спокойно, няма загинали. „Не така стояха нещата през почивните дни, където регистрирахме много инциденти с много загинали водачи. От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души“, съобщиха още от „Пътна полиция“.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram