Политолог: България видимо няма план! Вирусът вече не е болест, а политика

Вирусът вече не е болест, а политика. От една извънредна ситуация ще преминем в предизборна обстановка. Това заяви в ефира на БНТ политологът Първан Симионов.

По думите на политолога Стойчо Стойчев в общи линии българинът мисли за политиката изключително битово, но така мислят и политиците у нас. „Не смятам, че има някакво страшно социално напрежение в хората, магазините и строителните хипермаркети са пълни с хора, които пазаруват“, заяви още той.

Симеонов бе на мнение, че Борисов вчера е показал кой е шефът.

„Има хейтърство у нас, но то е главно в социалните медии, но те не са представителни. Преобладава лоялността към мерките. България няма как да се отцепи от света. Няма как нашата индустрия да се отцепи от световната. Мисля, че Борисов ще се опита да мине в предизборната ситуация, но зависи колко ще е дълбока икономическата криза. Надеждата им е да мине в тази предизборна обстановка, защото хората тогава тълкуват всичко като реклама. Тепърва започва това“, категоричен бе той.

На въпрос колко е пострадала парламентарната република, Стойчев заяви, че въобще не е. „Всичко става пред хората. Активното гражданство стана кресливо. Рефрен на опозицията е за корупцията и те го повтарят дори и сега“, допълни политологът.

„България видимо няма план. Прогнозираме от днес за днес. Вярно е и по света е проба – грешка, но остава усещането за един хаос“, смята още Симеонов.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram