Поискаха оставката на правителството

От АБВ поискаха оставката на правителството „Борисов 3“. Вижте официалната позиция на партията:

Още в началото на 2019 г. от ПП АБВ предложихме на партии в парламента два варианта за вот на недоверие към правителството – за „цялостната политика“, водена от кабинета Борисов, или заради модернизацията на армията. Днес, 18 месеца по-късно, резултатите от липсата на реакция са вече нетърпими:

  • Свидетели сме на системно незачитане на всеки орган и институция, свързана с държавността, Република България се управлява от Фейсбук излъчвания на живо на „Севда ТВ“ и чрез раздаване на пари и усмивки от премиерския джип;
  • Водещи сектори като здравеопазване, енергетика и отбрана са системно поставяни на колене от държавни калинки. Непрофесионалните и лобистки решения на парче и заповедите на принципа „проба-грешка“ в тези стратегически отрасли са откровено национално предателство и водят до загуба на суверенитет;
  • По време на кризата с COVID-19 нашето правителство единствено в цяла Европа изостави домакинствата и малкия и среден честен бизнес на оцеляване на принципа на „естествения подбор“, а на приближените колекторски фирми, футболни клубове, големи компании и банки раздаде десетки милиони левове.

Дори и циничният запис на премиера Борисов, който изтече в публичното пространство, да е фалшив, фактът, че всички инстинктивно го приехме за истина, означава, че арогантното поведение и непристойните квалификации от него са се превърнали в наше ежедневие. Заради това правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи ВЕДНАГА!

Очакваме от всяка една парламентарно представена партия в 44-то НС на Република България, която зачита държавността, институцията Народно събрание и Конституцията на Република България, да отстрани правителството на Бойко Борисов! На българския народ му омръзна да бъде управляван от шайка корумпирани, прости и нагли хора. Ако и днес няма промяна, тя ще дойде през революция и ние от ПП АБВ ще се включим в нея!

Биг 5

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram