Пожар в Кърджали. Хеликоптерът и около 70 души се борят със стихията

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев заедно със зам.-областния управител Бисер Николов са на мястото на пожара. Очаква се да съдействат с организацията за борба със стихията. Бисер Николов потвърди, че хеликоптерът ще остане, докато пожарът бъде локализиран.

Областният и зам.-областния управители на гр. Кърджали са на мястото на пожара, за да съдействат с организацията за справянето със стихията. На място има хеликоптер, който по въздух се бори с пожара, както и около 70 души.

Зам.-областният управител на Кърджали Бисер Николов каза пред БНР, че хеликоптерът ще остане, колкото е необходимо. Според Николов за около час и половина хеликоптерът е направил около 12 курса, като договорката ни е „да остане докато се локализира пожара. Надявам се, че това няма да отнеме много време.“

Бисер Николов посочи, че от гръцка страна пожарът е в огромни размери. Лошото е, че там в момента не се гаси по въздух. Сутринта е имало обливане, но за кратко. Николов каза, че сега са спрели, но ситуацията е тежка.

Според информация на Николов гърците използват за гасенето 8 частни самолета и 1 хеликоптер на пожарната. 

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram