Петков след коалиционния съвет: България не може да влезе в поредната политическа криза

България не може да влезе в поредната политическа криза. Ние всички сме заедно и обединени. Искам да успокоя всички български граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим – България да продължи със същото правителство, което има в момента. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след заседание на коалиционния съвет, който е бил проведен без ИТН, след като по-рано през деня лидера на ИТН Слави Трифонов обяви оттеглянето от управленската конфигурация.

„Няма да позволим заради его, задкулисие или нещо друго, да влезем в спирала от избори, точно в този момент на война, енергийна и газова криза, когато трябва да се приемат 22 закона, за получим парите от Брюксел по Плана за възстановяване и развитие. Казваме „не“ на хаоса, „не“ на еднолични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза, „да“ заедно срещу корупцията, „да“ за промяната на КПКОНПИ“,  заяви премиерът Петков.

Приоритет номер едно утре ще бъде приемането на актуализацията на бюджета, посочи Петков. „Хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнеса има нужда от помощи за ток, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата“, подчерта той.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram