Петков свиква специален кризисен щаб

„Трябва да сме готови за всичко – с таблетки от йод, със сигналната система. Още в понеделник свиквам щаб, който да сложи всичко, което би трябвало да има една държава, гражданска защита и т.н.“. Това заяви премиерът Кирил Петков.
„Европейските ни партньори мислеха, че няма да има война. Вечерта, когато бяха първите бомбардировки, всеки от нас беше учуден. Никой не очакваше хиляди хора под обстрел с ракети. Война в България – не, няма опасност, българското население трябва да е спокойно“, каза още той пред бТВ.

„Държавата влиза като регулатор в цените за горивата. Гледаме максимално да е готов резервът. Политическата игра от Борисов, която се заиграва сега, е да се отпускат количества в резерв, но ние не знаем какво ще стане. Резервът го държим, ако стане нещо, да имаме готовност – и пшеница, и гориво. Искаме да сме сигурни, че имаме достатъчно зърно до 2023 г“., посочи Петков.

„Риск с ядрените централи на Украйна за мен е №1 като най-голяма щета потенциална за българското население. Аз вярвам, че няма да се случи, не трябва да плашим българското население, но ние трябва да сме готови за всичко. Още в понеделник свиквам специален щаб, който би трябвало да сложи всичко това, което би трябвало една държава да има, да влезе в оперативна готовност“, коментира министър-председателят.

Оновини

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram