Петков нарече президента страхливец: Не може две седмици да не свикаш КСНС. Маските паднаха!


„Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място, викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци“.

Това каза премиерът Кирил Петков от Брюксел. Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания.

„Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост! Ако толкова се бият в гръдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?”.
Така Петков коментира отменената вчера Външна комисия. И днес няма кворум в Народното събрание. Тези хора са страхливци и мислят само как да манипулират, подчерта той.

„Аз съм обещал на българския народ, че решението за РСМ и Албания ще се вземе от българския народ. Аз си държа на думата. Това, на което се надявам обаче, е че в следващите дни ще имаме решение на Народното събрание“, каза премиерът в оставка Кирил Петков. 


„Аз харесвам лично френското предложение. То е много добро, но съм дал своята дума“, заяви Петков.

Според него приемането на предложението би било историческа възможност за България, но това трябва да стане по правилния начин.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram