Петима са задържани за катастрофата със загиналите полицаи в Бургас

Петима души са задържани след тежкия инцидент, при който загинаха двама служители от ОДМВР-Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сирийски гражданин е задържан веднага след инцидента. Още двама сирийски граждани са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. По случая са задържани и двама български граждани.

Полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев загинаха около 5 часа тази сутрин след като автобус, пълен с бежанци, удари патрулен автомобил на кръговото кръстовище „Трапезица“. Причината – шофьорът на буса не се е подчинил и не е спрял, а се е забил в колата им.

Автобусът е превозвал 47 мигранти, не е напускал страната, а ги качил на границата. Той е собственост на хасковска фирма, бракуван е и не би трябвало да бъде в движение. Два опита са били направени автобусът да бъде спрян, но без успех. Тогава започва и гонката, продължила десетки километри.

След инцидента служебният МВР министър поиска оставки, обвинявайки пряко зам.-шефът на„Гранична полиция“ Деян Моллов. Смята се още, че други кадри на МВР участват в схемите за трафик на мигранти.

Работата за изясняването на всички факти и обстоятелства продължава.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram