ПГ на ГЕРБ – СДС няма да участва в консултациите при президента: Радев раздели нацията

ПГ на ГЕРБ – СДС няма да участва в провежданите в президентската институция консултации.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът. Считаме, че вече се водят разговори между другите парламентарни групи, които имат желание да съставят правителство“, каза Атанасова.

Румен Радев трябва да плати цената за разделението на българската нация на президентските избори, заяви Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Радев разедини тежко българската нация и той не може по никакъв начин да бъде легитимиран като обединител. Президентската институция по Конституция задължава президента да обединява нацията и да води диалог с всички политически партии. Г-н Радев наруши този принцип много отдавна, раздели българската нация“, каза още Даниел Митов.

По думите му Радев е назначил и инструктирал лично служебен кабинет с единствената цел пряко да участват в предизборната кампания. Целта им – да дискредитират ГЕРБ-СДС.

„Това не си го е позволил нито едни президент, което поставя огромни въпроси“, каза Митов.

От своя страна Томислав Дончев от ГЕРБ – СДС заяви, че за ГЕРБ е чест да няма нищо общо с това, което се случва. „За нас е чест да сме изолирани, разграничени от това, което се случва“, каза още Томислав Дончев.


Според него да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, които нямат програма и цел, няма нищо общо с принципите.

Пред bTV Даниел Митов коментира, че трябва да видят кабинета на „Има такъв народ“, да разберат какви са уговорките с другите партии и тогава да решат дали да гласуват кабинета.

Очаквайте подробности

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram