Партиите заявиха, че ще работят за промяна. Първи политически изказвания

Тошко Йорданов ИТН:

Този парламент е по – различен от предишния. Доста по – близък до реалността. Тук присъстват и хората от МС, не се срамуват да бъдат с нас. Когато президентът даде мандат ние ще предложим правителство.

Ако желанието за работа, а не борбата за постове са верни, то трябва да направим правителство и продължим промяната. Ако това не стане отиваме на избори.

Десислава Атанасова ГЕРБ-СДС:

Изборите се проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск срещу членове на ГЕРБ. Според нас изборите задълбочиха политическата криза. Невъзможност за стабилно управление. Нашата група ще бъде силна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент ще бъде хаосът и безотговорността.

Мика Зайкова: Моля ви усмихнете се, не правете анализи на изборите, а кажете какво ще направим от тук натакък, контрира изказването на Атанасова Мика Зайкова

Корнелия Нинова БСП:

Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората.

Изправени сме пред четири държавнически предизвикателства. Избрани сме при най-ниска избирателна активност, това е знак към всички. Това е задължение да компенсираме с много и смислена работа за повишаване доверието към парламента.

За да работи този парламент е необходим диалог. За съжаление той не съществува, той е миниран от партии на статуквото. Днес червената линия не е статукво, системни или не партии, а тези които искат да променят статуквото

Третото предизвикателство е да съставим стабилно правителство. Четвъртото и най-голямо предизвикателство е да доразградим модела на старото управление и изградим нов. Трябва да преборим причината. Тя се намира тук в тази зала. Коренът на модела е заложен тук в лобисткото законодателство. Ние четири години последователно се борихме срещу този модел.

Най-важен приоритет за нас си остава социалната политика. Важно е рязко да се увеличат доходите.

Христо Иванов ДБ:

България е в криза. Нямаме управление, което се ползва с доверие. Страната е изправена пред сложни предизвикателства.

Ще водим диалог с всяка една парламентарна партия. Диалогът е наложителен, особено с тези, които гледаме в една посока. Ще подкрепим управление на дълбоката промяна

Мустафа Карадайъ ДПС:

Ние от ДПС работим България да има правителство и да започне да излиза от кризата. Животът на българските граждани да се подобри, да работи и да бъде удовлетворен. Всеки ден да вижда все по – ясно бъдещето, своето и за своите деца.

Не очакваме и не искаме власт, заради самата власт. Състоянието на нещата, зависи от радикални реформи. Спешно трябва да се справим с много задачи, за да бъдем на крачка от европейските държави, членки на ЕС. Народът иска промяна и тази промяна минава през диалог и необходимите компромиси.

Ако вместо от джипката от телевизора чакаме постиженията на държавата, няма смисъл да си губим времето. А време няма. Час по-скоро трябва да се представи ясна управленска програма.

Мая Манолова Изправи се БГ! Ние идваме:

Нашата главна задача в това народно събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България да живеят в справедлива и правова държава, в която всеки човек да се чувства подкрепен.

След десетилетия мутризация подкрепена от ГЕРБ, мутрите са добре окопани във всички властови държави. Идваме, за да изгоним мутрите. Да променим законите, мутризация в бъдеще да не бъде възможна. Нищо няма да ни спре да се върнем на площадите, от където идваме. Ако стане така, че има знак за подмяна на волята на протестите. Победата на ИТН слага край на хегемонията на ГЕРБ. Време на застой за всички български граждани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram