Папка в Брюксел трябва да изкара Борисов и Гешев жертви на заговор за убийство

Цяла папка със свидетелски показания, записи на телефонни разговори, оперативни информации и медийни публикации за заговор срещу важни хора в държавата са изпратени в Брюксел и Вашингтон. Целта на заговора била да бъдат премахнати премиерът Борисов и главният прокурор Гешев. Те се превърнали в мишени, защото настъпили интереси на олигарси и водели люта битка с корупцията по високите върхове.

Информацията научихме от наши източници в ЕК.

Това била и причината обвинител №1 Гешев да изчезне от репортажите и новините, където присъстваше всекидневно. Той изчезна след като се разбра, че се готви шумна акция по задържане на лица, за които прокуратурата смята, че имат отношение към заговора, за която Фрог нюз първи писа през декември 2020 г. Планът е бил да се обяви разкриването на Организирана престъпна група (ОПГ), която трябвало да реализира „мократа“ поръчка.

След като замисълът стана публично достояние, властта решила да промени тактиката и напълнила цяла папка с описание на сюжета по премахването на министър-председателя и главния прокурор.

В материалите от разпита на основния свидетел пред съдия, става ясно, че двамата важни мъже в държавата са поръчани, защото били неподкупни и честни и с тях не можели да се правят нечисти сделки.

В папката също имало и анализ, който посочвал, че има и политически кръгове, които желаят отстраняването на Борисов и Гешев. Тези кръгове били проруски настроени и искали България да се отклони от членството си в НАТО и ЕС. Борисов и Гешев обаче били проатлантически настроени и затова се превърнали в мишени.

Борисов и Гешев се надявали с въпросната папка да си осигурят подкрепата на Брюксел и ако срещу тях започне разследване за извършени или прикриване на престъпления, да се защитят, че са жертва на заговор.

Припомняме, че през февруари 2013 г. от трибуната на парламента Бойко Борисов официално заяви, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е поръчал убийството му. Борисов се позова на сигнал от чужда разузнавателна служба.

Същата година през юни Борисов хвърли нова бомба, като разкри, че Делян Пеевски е предложен за шеф на ДАНС, за да го арестува и убие в килията.

Всички „герои“ в тези комиксови сюжети са живи, здрави и приказно богати..

В Брюксел, САЩ и посолствата на страните от ЕС в София са предоставени десетки доказателства за корупция и други престъпления, в които са замесени имената на премиера, главния прокурор, почетния председател на ДПС, депутата от движението Пеевски, шефа на КПКОНПИ и др.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram