ОЧАКВАЙТЕ: Извънреден брифинг на министъра здравеопазването Костадин Ангелов

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, директори на лечебни заведения и членове на Националния оперативен щаб ще дадат брифинг в 17,00 ч днес в Министерския съвет за представителите на медиите. Темата не е известна. 

Припомняме, че за последното денонощие новозаразените с COVID-19 са 1123 души. Те са на базата на направени 2787 теста. Процентът на положителните проби остава висок – 40,29.

Излекуваните са 772-ма души, в интензивно отделение са 408, показват последните публикувани данни на Единния информационен портал. След усложнения от вируса са починали 60 души.

По-рано се проведе и видеоконферентна среща с посланиците на държавите членки на ЕС и на Конфедерация Швейцария. Премиерът Бойко Борисов също участва. Той коментира, че се намираме в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията от COVID-19. Затова трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. и на Пакета за възстановяване, които са ключови инструменти за преодоляването на последиците както от всички държави членки, така и от европейската икономика като цяло.

Българският премиер бе категоричен, че e необходимо да се положат всички възможни усилия за постигане на съгласие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо, за да може фондовете и програмите да започнат да действат още от самото начало на следващата година.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram