От СДВР със странно обяснение защо не са допуснали буса на „Системата ни убива“

Бусът на „Системата ни убива“ е спрян снощи от полицейските служители, за да се уточни къде иска да отиде.

Той не бе допуснат от полицията, защото СДВР има принципна позиция – на кръстовището се допускат само коли, които твърдят, че носят храна или вода на протестиращите.

Имаше предпоставки да бъде и бутнат човек. Това е принципната ни позиция. Имахме и информация, че от „Системата ни убива“ имат противоречия с някои от протестиращите на „Орлов мост“.

Това обявиха от полицията, които дадоха брифинг в СДВР по повод протестите в София и случая от снощи с недопускането на буса на „Системата ни убива“ до „Орлов мост“.

Проведе се поредният нерегламентиран протест в столицата, уточни комисар Тони Тодоров

Снощи дадохме възможност на управляващите буса да потеглят в каквато и да е посока освен към „Орлов мост“. Никой не задържа буса. Кордонът бе поставен там, за да пази от евентуално напрежение.“

Снощното поведение на протестиращите към полицията го считаме като провокация към нас. Призоваваме да не бъдем забърквани в политически игри, допълниха още от полицията.

Ще бъде извършена проверка за действията на полицаите и техните правомощия през изминалата нощ. Това не е проблем, обеща комисарят в коментар за действията на органите на МВР.


© Actualno.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram