Отстраняват проф. Михаил Константинов от „Информационно обслужване“

Дългогодишният шеф на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов напуска държавното дружество през август. Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите – Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов.

И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс, са избрани за нов мандат, става ясно от публикация на сайта на транспортното министерство.

Професорът по математематика е известен като един от големите противници на машинното гласуване, За неговото отстраняване от ръководния пост на „Информационно обслужване“, която обработва изборните протоколи, се заговори още с идването на служебното правителство. Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на „Информационно обслужване“, но впоследствие я оттегли.

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram