Ооо, Пепи! Докараха ваксините! /галерия/

„Туитър“ и „Фейсбук“ се шегуват с първата доставка на Пфайзер/Бионтех в България

„Ооо, Пепи! Докараха ваксините!“ След тържественото и костюмирано посрещане на първата доставка от Пфайзер/Бионтех“ тази сутрин в София супер сложната логистика бързо придоби нашенски вид. След като полското камионче затвори врати и си замина, двете кашончета бяха разтоварени в склада на „Бул био“ в София и натоварени към Пловдив и Бургас, вече на бус за кренвирши, който предизвика порой от шеги в социалните мрежи.

„Няма да ми се карате, проф. Ангелов“ – с това предисловие шефът на РЗИ-Пловдив сервира следващата изненада от българския път на ваксините – че най-удачен за тях след всичките приказки за доставки на специални фризери и пр. се оказа стар хладилник ЗИЛ, защото единствен има дръжка.“ Имаме един стар ЗИЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите ЗИЛ-а, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници“, обясни пред делегацията от София шефът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева.

Ваксините са вече в Бургас, където напук на всички предупреждения за специално съхранение, служителки на РЗИ наотвориха кутийките и извадиха шишенцата, за да могат бургаските оператори да ги заснемат.

Някои от реакциите на днешната новина на деня във „Фейсбук“ и „Туитър“:

СЕГА

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram