Ограничават движението за камиони в участък от АМ „Тракия“

Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в участъка от 5-ия до 23-тия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Временната организация ще е в сила днес от 8:00 до 14:00 часа. Ограничените се налага заради очаквания интензивен трафик в края на седмицата. 

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на магистрала „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-тия км на магистралата. 

Ограничения в участъка бяха въведени и през почивните дни покрай 1 май и 6 май. 

От 8:30 ч. до 20:00 ч. днес се ограничава движението и в участък от пътен възел „Ботевград“ до пътна връзка „Витинска река“ (от км 47 до км 30) на автомагистрала „Хемус“ в посока София. Временната организация е за ремонтни дейности на асфалтовата настилка, съобщиха от АПИ. 

Трафикът към столицата ще се пренасочва при 47 км на автомагистралата (АМ) по обходен маршрут по път II-17 АМ „Хемус“ – Ботевград, продължава по път I-1 Ботевград – Врачеш – София и отново се включва на АМ „Хемус“ по пътната връзка при 30 км.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, напомнят от АПИ. 

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram