Община Козлодуй въведе вечерен час

Кметът на община Козлодуй, Маринела Николова, издаде нова заповед за по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Документът идва след решение на Общинския кризисен щаб за приемане на рестриктивни мерки по отношение на социалната дистанция в Козлодуй и населените места.

Ето и част от категоричните мерки, въведени от Община Козлодуй като превенция срещу разпространението на COVID-19:

– Въвежда се вечерен час за цялата територия на община Козлодуй – жителите и гостите на населените места в общината не могат да напускат имотите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете между 22 часа вечерта и 06 сутринта. Изключение са работещите на смени и нуждаещите се от спешна медицинска помощ.

– Всички лица, завърнали се от чужбина, да спазват карантинния срок в домашни условия. Същите да попълват декларация, която се предоставя от общинска администрация и/или от служители на съставните кметства. Гражданите под карантина да информират по телефон личния си лекар за здравословното си състояние.

– Преустановяват се посещенията в детския парк, във всички детски площадки на територията на общината (включително и площадките в дворните места на детските градини), в спортните зали и спортните стадиони, в заградените спортни игрища, в площадки с всякакъв вид спортни и детски съоръжения.

– Преустановява се дейността на павилиони, лавки за закуски, баничарници, вендинг автомати и кафе автомати. – Във всички търговски обекти се забранява продажбата на разливни напитки.

– Преустановява се дейността на всички закрити и открити пазари на територията на община Козлодуй.

Новини бг

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram