Обвиненият в тероризъм Мохамед с пранги на краката, иска делото да е пред медиите – съдът не е съгласен

Мохамед Абдулкадер бе доведен в съдебната зала с пранги на краката като много опасен престъпник. Специализираният наказателен съд гледа мярката за неотклонение на обвинения в терористична дейност 21-годишен младеж, арестуван преди два дни в Бургас.

Мохамед Ахмад Абдулкадер се оказа, че е роден в София през 1999 г. В момента обаче настоящият му адрес е в бургаския квартал „Меден рудник“. 

Специализираната прокуратура поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като можело да се разкрие държавна тайна. С това не се съгласи адвокатът на момчето – Иво Найденов.

„Не виждам каква държавна тайна ще бъде споделена и ще се разкрие“, възропта защитникът. Според него такава информация по делото не съществувала. 

По думите му обвинението било, че Мохамед участвал „в някаква престъпна организация“. 

А секретните материали всъщност били „монография на един оперативен работник“. 

Ако това ще са материалите, които ще бутат устоите на България, аз не смятам така. Майката на Мохамед Абдулкадер е българка, баща му е от Сирия. Не виждам защо медиите да не присъстват. 

След като бе попитан от съда какво мисли по въпроса за репортерите, Мохамед Абдулдакер каза, че поддържа мнението на защитника си.

Съдия Лилия Георгиева обаче не се съгласи. 

ФЛАГМАН

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram