Н. Марков: След дълго очакване се появи единственият смислен въпрос към господин Мутафчийски!

Кой ще носи лична отговорност за взетите решения за преодоляване на кризата? След кратко замисляне, началникът на някакъв си щаб отговори трисмислено, че той не е този човек. Все пак е само един малък и незначителен началник, на едно малко и незначително нещо като щаб – защо да поема цялата отговорност!

И защо ли!? Остава открит въпроса, кой тогава ще носи отговорност по наказателния закон, след като тази отговорност е лична, а не групова!? Май няма такъв. В България, практиката е вината да носи убития. Цялата вина. Никой друг. Никога.

Като заговорихме за вина, нека да погледнем и фактите, пред които и боговете трябва да замълчат, но у нас и това не се случва. Хоспитализираните с Ковид 19 днес са 281 човека, от тях 40 са в интензивно отделение, което предполагам се досещате какво означава. От самият щаб ви казаха вече, че интубацията се брои за смърт, затова нека не си правим илюзии. При тези данни, смъртността в България е значително по-голяма дори от тази на САЩ, разгледано в процентно отношение. Към това уравнение да добавим и, че за последните няколко дни, заразата се разпространява със скорост 300 човека на ден, което си е жива пандемия погледнато в перспектива. Това виждам аз.

На фона на тези изумителни данни и в разгара на върхова криза на Ковид зараза у нас, някой /неизвестен за сега кой/ решава да отменя предприетата стъпка за карантина и да разхлабва мерките! Когато нямаше такива тревожни данни – мерките се стягаха до пръсване, включително със заплахи от войници с шмайзери, както се изрази нещото премиер. Каква е логиката? Стягаш – когато няма тревожни данни и разхлабваш – в пика на заразата!?

Лично аз си обяснявам тези престъпни действия /не се знае от кого/, като сляпо следване на действията предприемани в някои европейски държави и пълната липса на жизнено необходима информация – какво всъщност се случва със здравето на българите. Според мен, всички изброявани от щаба му числа, не означават нищо важно за научен подход към проблема, освен хвърляне на пясък в очите на гражданите, че все пак им казват някакви числа. Действия, много наподобяващи масова кашпировска хипноза! От вече минали времена.

У нас, обаче, нищо не е минало. В канализацията изтичат само милиард след милиард, които финансовия министър нарича социално отговорна политика. Ако съдя по размера на главата му, може да има логика в тези твърдения, но като знам, че в нея няма нищо, освен проекцията на господина пеевски, все едно нищо не съм чул. Достатъчно е да зная, че ако имам нужда от нещо, с изключение на сигурност и здраве, господин Пеевски и компания ще ми го дарят…

Защото са добри.

Николай Марков

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram