Няма такава държава! ИТН си намери нов правосъден министър, адвокатът от Видин – Иво Атанасов?

Иво Георгиев Атанасов – адвокат от Видин, ще е предложението на „Има такъв народ“ за министър на правосъдието, съобщи „24 часа“.

Издигането му часове преди кандидатът на партията за премиер Пламен Николов да внесе проектокабинета при президента се наложи заради оттеглянето на предишния номиниран Момчил Иванов.

Иво Атанасов е бил депутат и в предишния парламент. Той е водач на листата на ИТН във Видин. Председател е на Арбитражно-контролната комисия на партията на Слави Трифонов.

По-рано днес той стана член на комисията „Магнитски“, която депутатите гласуваха.

Роден е на 29 май 1965 г. в Свиленград. По професия е юрист, владее немски и руски, пише в сайта на парламента за него.

Иво Атанасов нашумя със свое изказване от миналата година, в което заяви, че никой в партията на Слави Трифонов не е знаел, че Росица Кирова ще се среща с Борисов, още повече, че ще пият кафе. Тогава Атанасов заяви: „Оправдавам Росица за всичко, но не и че се качи в джипа на един престъпник“.

Справка в Интернет показва, че Атанасов има участие в пет фирми: „Дунавски драгажен флот, Видин Ад“, „Мениджмънт Уотър къмпани“ ООД, „Солидстрой 2000“, драгажна компания „Тимок“ и „Интер солар“.

Има такъв народ“ връща изпълнения мандат на президента в 17.00 ч. днес. До внасянето на проектокабинета при президента Румен Радев ИТН спешно трябва да намерят нов правосъден министър. При съобщаването на новината, че Момчил Иванов се е отказал, кандидатът на ИТН Пламен Николов съобщи, че в „най-скоро време” ще имат нова кандидатура за правосъден министър. Такава трябва да бъде излъчена до часове, обясниха юристи.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram