НСО пусна видео от кризата в Партийния дом

От Националната служба по охрана излязоха с официално съобщение, че не са употребили насилие спрямо „петимата граждани, отказали да напуснат сградата на Народното събрание“ и допълват, че с риск за живота си, служителите на НСО са изпълнили своя дълг.

В ранния следобед днес пресцентърт на НСО изпрати до медиите видео от операцията.

Според службата служителите са положили неимоверни усилия, но без успех. 

Ето и цялото съобщение на НСО: 

Във връзка с продължилата близо 15 часа ситуация, при която петима граждани отказаха да напуснат помещение на охраняем от НСО обект – сграда на Народното събрание, заявяваме, че служителите на Националната служба за охрана положиха неимоверни и продължителни усилия по уважителен и в съгласие с личното достойнство на участниците в протестната проява начин да ги склонят към диалог и сътрудничество. Изразяваме дълбоко съжаление, че тези усилия не промениха нагласата на протестиращите, като същевременно категорично отричаме твърдения за проявено насилие спрямо тях.

Реакцията на служителите на Националната служба за охрана по обезопасяване на лицата бе предприета след търпелив и внимателен анализ на тяхното поведение и бе провокирана единствено от съображения за ограничаване на рисковете за техния живот и здраве и от видимо опасно за самите тях провокативно поведение. С риск за живота си и въпреки отявлената съпротива, служителите на НСО изпълниха по единствения възможен начин своя дълг и предотвратиха нелепа трагедия.

Началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев поднася дълбока благодарност на служителите, които допринесоха за това ситуацията да не се развие до трагичен изход.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram