Нинова: Истината победи

Днес е ден за справедливост, но не трябва да спираме до тук. Виновниците трябва да понесат отговорност. Това написа в своя профил във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова по повод решението на ВАС за липсата на доказателства за чума по преживните животни. Ето и поста й:

„Помните ли Шарково, Болярово, баба Дора, Ани и стотиците животни, избити в Странджа? Ние бяхме там. Правихме жива верига, за да ги защитим. Бяхме в домовете им, бяхме до тях на протеста. Мен ме обвиниха,че организирам преврат срещу правителството. ГЕРБ подадоха сигнал до прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност. Не се огънахме и с колегите депутати останахме до хората. Истината победи.
Днес е ден за справедливост. Върховният административен съд се произнесе окончателно. Ето само част от мотивите му: “В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта чума по дребни преживни животни във времето и в конкретния регион.” Това решение дължим на една смела българка – Ани, която не се предаде и заедно доведохме битката докрай. Но не трябва да спираме дотук. Виновниците трябва да понесат отговорност.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram