Нинова: Искаме народен вот на недоверие и оставка на цялото правителство

Искаме промяна на модела с оставка на цялото правителство. Това каза лидерът на БСП.

Искаме народен вот на недоверие – предлагаме подписка във всеки град за оставка на правителството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде Агенция „Фокус“.

Нинова заяви, че това ще бъде предложено на Пленума в събота.

„Ще внесем предложението в събота. 10 години управление на Борисов показа, че за да скъса връзката до себе си, той е готов да жертва всеки министър, чиновник, но нищо след това не се променя. Идва следващият, но моделът остава същия. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години.

Изпълнителното бюро реши да предложим на Пленума стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народа“, каза още лидерът на БСП.

Ще предложим на парламентарната група да внесем нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени факти от Васил Божков, заяви Нинова. 

 
По думите ѝ, идеята на Комисията е да провери всички изнесени публично факти, да извика на изслушване замесените лица от премиер, през чиновници до пиари.

Корнелия Нинова поясни, че Изпълнителното бюро на партията е разгледало писмото, с което са сезирани от Васил Божков, както и обясненията на властта, давани досега.

„Преди 4 години поставихме диагноза на управлението на Борисов и тя е, че България се управлява от паралелна държава. Паралелната е поробила истинската. Официалните институции не функционират, решенията се взимат натъмно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на управление. Всеки ден има примери за това: кражби и измами на високите етажи. Най-пресният пример е вчерашният случай в МЗХГ. Това е диагнозата на проблема. Какво решение предлагаме ние от ИБ и ръководтвото на групата“, коментира още Корнелия Нинова.

Очаквайте подробности!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram