Нинова: Искаме извънредно заседание на парламента в понеделник (ВИДЕО)

Искаме извънредно заседание на парламента в понеделник, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на „Позитано“ 20.

Социалистите внасят искането си в деловодството на Народното събрание. Според тях сбирката трябва да бъде още в понеделник в 13 ч.

В отговор на журналистически въпрос Нинова обяви пред медиите, че заместникът й Кирил Добрев официално е подал декларация, че ще участва в състезанието за председател на партията.

„ПГ на БСП за България“ днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13.00 ч. Определяме следния дневен ред.

Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата.

Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ“, каза пред медиите Корнелия Нинова.

Червените настояват за актуализация на бюджета, с което да се гарантира и машинното гласуване, заявява лидерът на столетницата.

„За последните 10 години много пъти сме били свидетели на посегателства срещу свободата на словото, натиск, сплашване и побой над журналисти. Вчера се минаха всякакви граници. На официално мероприятие на управляващата партия се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. Има очевидни данни, че биячите са свързани или се познават с представители на ПП ГЕРБ. И двата случая – харченето на пари, извън парламента и насилието над журналисти и протестиращи са емблема на упавленито на ГЕРБ и Борисов за последните години. Многократно е погазван парламентаризмът и премиерът еднолично е разпределял средствата на всички български граждани или за оцеляване или за партийни нужди“, продължи Нинова.

Според нея цензурата и бухалката за всеки инакомислещ не за пръв път се пускат в действие пак с тази цел – охрана на едноличната власт.

„Това са две характеристики на управлението в последните години, на което е време да се сложи край и да се започне с промяната в България“, каза още Корнелия Нинова.

Очаквайте подробности!

Епицентър

https://www.facebook.com/BulgarianSocialistParty/videos/1389431087914306/?t=2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram