Нинова: БСП няма да подкрепи удължаване на извънредното положение до 13 май

БСП няма да подкрепи удължаване на извънредното положение до 13 май, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Социалистите са склонни да подкрепят удължаване срока на извънредното положение до края на април.

„Предлагаме извънредното положение да бъде удължено до края на месец април“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на дебата по предложението на правителството за удължаване на извънредното положение, предаде  Агенция „Фокус“.

„Ние също подкрепихме решението за въвеждане на извънредно положение т 13 февруари. Даже ние сме в основата на това то да бъде срочно – със срок от един месец. Първоначално поисканото от Министерски съвет беше безсрочно. Подкрепихме го с пълното разбиране за сериозността на ситуацията и за необходимостта от действие за овладяване на кризата от болестта.

Г-жо Караянчева, обърна се Нинова към председателя на парламента, когато обсъждахме този въпрос на председателски съвет и постигнахме това съгласие, се договорихме преди да удължаваме срока, Министерски съвет и премиерът да дойдат тук и да направят анализ пред Народното събрание и да ни информират какъв резултат са дали мерките, къде има слабости, какво трябва да се коригира, каква е необходимостта от удължаване на срока. Министър-председателят лично пое ангажимент това да бъде така“, каза Нинова.

„Уви, поредното неизпълнено обещание“, изтъкна още тя. Според нея трябва да има не само информация, не само статистика, а задълбочен анализ н резултатите от първия месец на извънредното поожение.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram