Нинова: БСП внася таван на цените на парното, тока и газа

Таван на цените на парното, тока и газа внася БСП в новия парламент. Това обяви при откриването на 48-ото Народно събрание Корнелия Нинова.

„Нужно е увеличение на доходите, подкрепа за енергийно бедните, социално бедните, младите работещи семейства“, открои тя приоритетите на социалистите.

$Внасяме законопроекти за две тарифи, „енергийно бедни” като понятие, таван на цени на ток, парно, вода и газ, увеличение на минималната работна заплата на 850 лв., необлагаем минимум в рамките на прага на бедност от 504 лв., освобождаване на младите до 26 години от данък върху първите им доходи, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, безплатни лекарства за деца до 14 години и безплатни учебници за ученици, преизчисляване на пенсиите”, обяви Корнелия Нинова в първото си изказване от трибуната на 48-ото Народно събрание.

„Изправени пред каскада от кризи, ние трябва да решим четири въпроса – благосъстоянието на българския народ, финансова стабилност и развитие на икономиката, безкомпромисна борба с корупцията и гарантиране на мир за народа и защита на неговото достойнство, допълни лидерът на левицата.

Днес не партиите, а институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите и да осигурим на България изход от кризите, на народа сигурност и добруване. Това е в най-вече институционален, а не толкова политически въпрос. Можем, ако сме във взаимодействие, а не във война помежду си„, добави лидерът на БСП.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram