Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите


„Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите”, каза в предаването „Тази събота” по БТВ вицепремиерът по управление на евросредствата Томислав Дончев.

Думите му са по повод публикуваните от бизнесмена Васил Божков СМС-и с „Влади Горанов”, като тук се визира финансовият министър.

„Правителството не бива да се съобразява срещу кого се изправя, а да си гледа работата, да следва законите и да отстоява интереса на гражданите. Всякакви други емоционални или политически аргументи като „този е много специален и не трябва да го пипате“, не важат“, подчерта вицепремиерът.

„Границата е много тънка. Един министър като политическа фигура, една от функциите му е да упражнява граждански контрол върху работата на институциите и да ги кара да работят по-добре. Тук границата между подобряването на работата на институциите и лобизма е много тънка“, изтъкна Дончев.

„Началник на министър Горанов е премиерът. Министър Горанов заяви, че няма притеснения и нищо нередно не е правил. Не мисля, че е слагал политически чадър върху някого. Той е мой колега и аз имам основания да му вярвам. Често имаме спорове вътре в кабинета. Финансовият ни министър се казва Владислав Горанов. Ние непрекъснато спорим и това е добър начин за вземане на решения”, каза още Томислав Дончев./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram