Необходима е активна, масирана и ясна пропагандна агитационна кампания за ваксинация

Необходима е активна, масирана и ясна пропагандна агитационна кампания за ваксинация и след тази кампания, от 1 януари 2022 г. да отпаднат всички задължителни, наложени от държавата мерки. Това каза лидерът на партия „КОД“ Петър Москов в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Според него прокламираните от здравния министър цели за ваксиниране на 80% от населението е неизпълнима. „Трябва друга, различна цел и тя е да се съберем отново като общество и да вървим заедно напред с ясен дневен ред. Нека хората доброволно да направят своя избор, но на базата ясна и коректна информация, поднесена от медиите“, каза Москов.

По думите му и служебното правителство, и предишното носят политическа отговорност, че не се движим в права линия, а се въртим в кръг. „Изходът не може да бъде този, който се прокламира – половината от обществото да надделее над другата половина. Необходимо е силно политическо лидерство, което да възстанови обществения диалог. Тези доказаха, че не могат да го направят“, категоричен бе той.

Москов коментира и новия политически проект „Продължаваме промяната“, като заяви, че лидерите му са използвани за реализиране на политическите цели на президента Радев.

Левичарската политика и защитниците на зелената сделка в Европа са причините за енергийната криза в европейски мащаб, категоричен бе Москов. За да се излезе от кризата, отпорът трябва да бъде силен. „Решението е следното: целите по климатичната сделка трябва да бъдат изпълнени, но след възстановяване на Европейския съюз и икономическата общност след Ковид кризата; България трябва да поиска въвеждане на временен мораториум върху въглеродните квоти, т.е. оскъпяването на всеки мегават въглищна енергия със 100 евро; трябва да дадем далечна дата за затваряне на въглищните централи; да се възстанови добивът и разработката на газови източници. Затова трябва различно политическо мнозинство“, посочи Москов./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram