Напрежението расте! Майките зоват: Елате пред страничния вход на НС от към „Дондуков“, подкрепете ни

Елате пред страничния вход на НС от към „Дондуков“, подкрепете ни. Този призив отправиха майките от „Системата ни убива“. Някои от тях са в парламента близо до входа и не искат да мръднат оттам, докато не получат оставката на премиера Бойко Борисов. Някои медии вече се оплакаха, че не ги допускат до мястото.

По-рано днес протестиращите жени поискаха също така оставките и на депутатите. Скандираха и „Оставка“.  Председателят на парламента Цвета Караянчева нареди НСО да ги изведе навън протестиращите. В свой призив през Фейсбук майките написаха:

ПОДКРЕПЕТЕ НИ СЕГА! От 10:00 протестиращи от “Системата ни УБИВА”, “Изправи се”, Орлов град и палатков лагер “Ректората” сме в деловодството на НС и отказваме да напуснем сградата, докато Бойко Борисов не подпише декларация, че си подава оставката и е съгласен и подкрепя исканията на протеста, или всички депутати не подпишат подобна декларация.

С нас има и човек с тежки увреждания. Отказан ни е достъп дори до тоалетната … А в момента се подготвя изхвърлянето ни от обществена сграда, до която всеки един гражданин на тази територия би трябвало да има право на свободен достъп! Решени сме да останем до получаване на оставката на кабинета Борисов 3! НО СЕ НУЖДАЕМ И ОТ ПОДКРЕПА ОТВЪН!

Моля, елате пред страничния вход на НС от към Дондуков (входа на деловодството) за да ни подкрепите!

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram