Намаляват капацитета на заведенията наполовина: човек на 2 кв.м.

Намалява се капацитетът на заведенията и възможната посещаемост на клиенти наполовина – един човек на два квадратни метра. Това е договорено на среща на здравния министър проф. Костадин Ангелов с представителите на Българската асоциация на заведенията.

Считано от тази нощ 00.00 ч., като за това ще има нова заповед, посещенията в дискотеките, пиано баровете и нощни заведения за развлечения на закрито и открито се допуска заетост на местата на не повече от 2 квадратни метра на обекта. Другата седмица във вторник ще има среща организирана от двете сдружения на заведенията и след нея ще има допълнителни заявления с допълнителни мерки.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че най-важното за всички от бранша е да бъде запазено здравето на хората, но да не се стига до затваряне на заведенията като пролетта. Нашият бранш няма да издържи на още едно затваряне и сме готови на компромиси, обясни Алибегов.

Той се надява с мерките да се постигнат по-добри резултати, а другата седмица ще бъдат предложени нови мерки, ако се налага. Алибегов всъщност се оплака, че най-големият проблем всъщност са клиентите, които не желаят да се съобразяват с мерките и да спазват дистанция. Не само собствениците на заведения, но и всички клиенти трябва да спазват мерките.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram