Мустафа Карадайъ: Радев не ни е разбрал. Президенти не сме канили на конференцията си

Президенти не сме канили на конференцията си. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадйъ в предаването „Годината“ по Дарик радио.
Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС не е поканила президента Румен Радев на своя форум.

Карадайъ коментира и приветствието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„Тук доуточним, защото явно това е неразбиране от страна на г-н президента, защото той вижда само едната страна на нещата. Вижда г-н Ердоган като президента на Република Турция и той е такъв, но ние сме поканили четирите големи политически партии в Турция. Той е председател на една от партиите, ние като партия сме поканили партии. Нали ме разбирате“, обясни Карадайъ.

Според него в публичното пространство едва ли не остава, че само един човек е поздравил. „Подбирайки един факт от общото, малко изкривявайки го на една страна се опитват ред хора да правят упражнения, внушения и да печелят някакъв дивидент. В различна форма, на нашата конференция присъстваха 5-те държави постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. Говоря за САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. В различа форма присъстваха. Освен това 14 посолства бяха регистрирани и наблюдаваха нашата конференция“, коментира още Карадайъ.

По думите му друг факт, който за ДПС е огромна гордост, е , че конференцията им се е излъчвала в сайта на Либералния интернационал, в сайта на Европейската либерална партия и на Балканската либерална мрежа.

Карадайъ коментира и позицията на България за Северна Македония. Според него няма яснота за позицията ни в Европа и тя изглежда непоследователна.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram