Миро и цяло съзвездие пеят за БСП на Бузлуджа

На националния събор на левицата лидерът на партията Корнелия Нинова ще се обърне лично към избирателите

131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСП ще бъдат отбелязани от левицата, тази събота (30 юли).

Кулминацията, която тази година се очаква с огромен интерес, е политическият митинг на БСП от 11:30 ч. в събота.

На него лидерът на БСП Корнелия Нинова лично ще се обърне към членовете и симпатизантите на партията и ще формулира основните политически послания към червените избиратели.

БСП е подготвила и богата културна и музикална програма, като този път пред участниците в мероприятието ще пее цяло музикално съзвездие.

Сред изпълнителите са Миро, Виво Монтана, участникът в Music idol Владо Димов, както и Цветан Бонев и Лилия Андонова.

Честванията ще започнат още от 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на Хотел „Верея” ще се проведе конференция и флашмоб на Младежкото обединение в БСП. От 18:00 ч. на Паметника на свободата на връх „Шипка“ ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

Програмата на 30 юли започва от 10:30 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

По същото време на сцена на историческата поляна започва първата част от художествената програма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram