Министър Ангелов: Синът на президента е сред младежите, хванати на шумно парти в София. Радев мълчи

Здравният министър най-после потвърди, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които бяха хванати на шумно парти в хостел в центъра на София.

„Повече не мога да ви кажа, имате свръх очаквания от министъра на здравеопазването, все пак ние не провеждаме разследване, това е в компетенциите на МВР”, заяви министър Ангелов, цитиран от Нова тв.

Той обясни, че има информация за всички нередни случаи. „Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ”, каза Ангелов.

Припомняме, че вчера стана ясно, че синът на президента Румен Радев – Георги, който все още е непълнолетен, е попаднал в инцидент след купон в центъра на София въпреки противоепидемичните мерки.

Вчера МВР отказа да потвърди дали в инцидента е участвал Георги Руменов Радев. Цялата група, включително и той, трябва да се явят днес в Четвърто РУП, придружени от родител.

Инцидентът е станал в събота. 13 младежи се забавлявали в центъра на София в двора на пицария. Веселата компания замеряла минувачи по бул. “Христо Ботев” след 23 часа. Гневен гражданин подал сигнал до МВР. Той съобщил, че в хостел в района на Петте кьошета има голямо струпване на хора, които мятат предмети по улицата. Полицията веднага се озовала на мястото. Оказало се, че в хостела, в чието приземие имало пицария, купонясват 14 души – 11 непълнолетни и трима пълнолетни. Сред тях бил и президентският син Георги Радев, според неофициално изявление на източник от полицията. За случая веднага бил уведомен инспектор от Детска педагогическа стая.

Младежите, сред които и Георги, били отведени в полицията. Оказало се, че  Георги Радев не носил документи за самоличност и му съставили акт. Майка му и баща му не го взели, затова синът на върховния главнокомандващ бил съпроводен до дома си от пълнолетен, присъствал на купона.

“Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се ангажирал да съпроводи президентския син до дома му”. От полицията съобщиха, че всички непълнолетни младежи са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РУП.

Това не е първото попадане на името на президентския син в медиите, свързано с неприятен повод. Точно преди две години се твърдеше, че Георги се забъркал в бой пред дискотека между две момчешки компании. Разправията станала заради момиче, като инициатор на мелето била групичката на Георги.

В началото на 2019 г. непълнолетният Георги Радев отново се озова по нощите в районното управление, след като се оказа замесен в скандал и сбиване между две младежки компании в дискотека в час, който е непозволен за лица под 18 години. Тогава със случая се зае именно майка му, докато президентът дори отказа коментар.

Тогава Радев-младши бе спипан на парти със свои приятели в клуб „Голдън бий“ на „Васил Левски“ 16. Там бе избухнал скандал между неговата компания и други момчета и се стигнало до размяна на юмруци. Инцидентът бе прекратен от пристигането на полиция, която разтървала младежите. Радев тогава бе едва на 15 и остана загадка какво е правил късно вечерта в петък срещу събота в заведение без придружител.

Това обаче също не бе първият случай, в който синът на президента участва в сбиване.

През пролетта на 2017 г. 14-годишният тогава Георги бе съпричастен към жесток побой в столичното 38-о училище „Васил Априлов“, където учеше. Заради участието на високопоставеното синче ръководството на даскалото се сви от страх и се опита да потула скандала. Тогава седмокласник преби петокласник, като го е налагал с юмруци и е блъскал главата му в радиатора. По чудо не се стига до фатален изход, но битото момче остава три дни на лечение в болница с травми в главата.

Георги е син на Румен Радев от първия му брак. Детето живее с майка си, а не с баща си. Описват го като интелигентно и будно, но доста палаво момче. Това се подсилва и от имиджа му на футболист. Той тренира от малък и предишното лято дори бе на проби във Валенсия.

Към този момент няма официална реакция нито от бащата, нито от майката на Георги Радев. Реакция няма и от Президентството.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram