Милко Недялков, БСП: Предложихме за втората година от гледането на дете майките да получават 650 лева, а не 360 лева

Няма как БСП да подкрепи този бюджет. Той няма ясна визия, няма ясни цели. В този бюджет не са заложени пари за борба с коронавируса. В него няма и средства за подкрепа на хората и бизнеса. С този бюджет управляващите не помагат на никого.

Така описа бюджетът, приет и предложен от управляващите народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Милко Недялков.

В ефира на България он еър социалистът разкри, че бюджетът, предложен от ГЕРБ довежда фискалния резерв до изключително ниска стойност – 4.5 млрд. лв.:

“При управлението на Борисов външният дълг на България надмина този след 1989г.

ГЕРБ отварят ножицата на заемите и дълговете. Те оставят поколения напред в дългове.”

С новите мерки не се дава гаранция на хората, че след затварянето ще се върнат на работа: “Мерките в България не са ясни и създават объркване в хората. Те не помагат.”

“Още през месец март БСП предупреди управляващите, че трябва да има грижа за всички хора. Те действаха хаотично и само с една мярка.”, припомни пред водещата Ганиела Ангелова Милко Недялков.

Народният представител запозна зрителите с някои от предложенията за бюджета за 2021г:

“БСП настоява за преизчисляване на пенсиите. Нашето предложение е дългосрочно, това на ГЕРБ само до изборите. Предложихме 9% ДДС за лекарства. Предложихме за втората година от гледането на дете майките да получават 650лв, а не 360.  ГЕРБ отхвърлиха всички тези мерки.”, завърши интервюто си Милко Недялков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram