МЗ и Борисов уверяват: Ситуацията е под контрол, справяме се супер

Всичко е под контрол. Разпространението на коронавируса в България е под контрол. Натискът върху лечебните заведения е под контрол. Това уверява здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на съвещание в Министерския съвет. Според него България разполага с всички необходими медикаменти, лични предпазни, консумативи, дезинфектанти.

“Справяме се” е изводът от казаното. И то не само “Справяме се”, а “Справяме се най-добре от всички”. Това е изводът на премиера Бойко Борисов, който отново изтъкна как при най-леки мерки и “осигурен нормален живот за българските граждани” данните били добри. 


Само че: 

-ваксини няма
-заведенията работят, а големите ученици отново са вкъщи
-увеличават се случаите на COVID-19 у нас като положителните проби са около 18% от -всички изследвания
-болниците са под натиск, който много прилича на този през есента, когато места в лечебните заведения нямаше, хора умираха по линейки и стълби 

Но се справяме и то супер. 


“Тъй като има много псевдоексперти, които дават пример с Унгария, Гърция или Сърбия, нека припомним, че мерките там са тотален локдаун – затворено всичко или почти всичко, докато в България има абсолютно нормален живот. И показателите, например в Унгария, са три пъти по-лоши, отколкото в България“, посочи Бойко Борисов.


И на фона на това премиерът честити празника на здравните инспектори, изтъкна колко проницателна била властта и как решила още преди пандемията да увеличи с 40% доходите им, което щяло да продължи и занапред. 


Освен това България поръчала “огромен брой ваксини” на фона на българите, заявили желанието си да се имунизират.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram