Между 70 000 и 100 000 човека е имало снощи на протеста в София

Между 70 000 и 100 000 човека е имало снощи на протеста срещу мафиотското управление в София. Това сочат данните на организаторите.

В същото време хората от почти всички областни градове се вдигнаха също на крак с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестни шествия имаше в  Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Враца, Русе, Силистра, Добрич, Ямбол, Сливен, Шумен, Стара Загора, Хасково, Кърджали. Във Пловдив е бил най-многолюден след този в столицата. Сънародниците ни от цял свят също подкрепиха с протести исканията на българите. Протести имаше в Берлин, Кьолн, Лондон, Ирландия, Прага, Брюксел и Барселона.

Днес протестите продължават в цяла България.

Един от организаторите на протеста Арман Бабикян написа във Фейсбук: Вчера бяхме над 85 хиляди само в София ! Останалите са важни по градове и в чужбина, но не мога да ги преброя! Всички са важни, защото съсипаха демократичните фундаменти на България и за това сме на улицата. Тези които ни пришиват за „някого“ бъркат, но няма да се занимавам с тях. Ние просто имаме различни ценности с властта – днешната и предишните. Корупцията счупи и свободата, и законите , и морала, и природата. Когато оправим това ще застанем в любимите си партийни ъгли, но сега къщата е обща…..До довечера на площада!

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram