Мартин Димитров: Фалшива новина е, че застраховката „Гражданска отговорност“ ще скочи


Фалшива новина е, че застраховката „Гражданска отговорност“ ще скочи. Компромисът, който предложихме между първо и второ четене, е на база 80% предложения от застрахователите. Хората, които не искаха нищо да се приеме, измислиха тезата. Това коментира в BTV „Тази сутрин“ народният представител от „Демократична България“ Мартин Димитров.

„Гражданската отговорност“ зависи от много фактори – състоянието на икономиката, на пазара, на застрахователните дружества. Текстовете бяха добре прецизирани и те не водят до повишаване. Ние взехме тестове от самите застрахователи. Когато се говори срещу законодателството, се говори само за варианта, внесен от Министерството на финансите, а не за компромисните текстове, добави той.

Мартин Димитров посочи, че законодателството е било подкрепено от големите работодателски организации.

Като мина обсъждането, обадих се на застрахователите и ги питах дали са доволни – казаха, че са. После промениха позицията си. Беше предложен текст, който го няма никъде в Европа. Тези хора 6 години искат нищо да не се приема и си постигат резултата, каза още депутатът от „Демократична България“.

Има положително отношение към идеята за явяване с „Продължаваме промяната“. В политиката докато всичко не е договорено – нищо не е договорено, посочи той.

Има два пътя – на ГЕРБ, БСП и ДПС, които се събраха и се снимаха, а другият – на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. Проблемите са сериозни. Всяко следващо служебно правителство е по-слабо. Президентът Радев иска да управлява и затова даде третия мандат на БСП. След април е важно да имаме редовен кабинет. Консолидацията дава по-големи шансове, подчерта Мартин Димитров./КРОСС/  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram