Мария Капон към ГЕРБ: В този парламент няма да ви оставя да дишате! Каквото ние решим – това ще е!

Огромен скандал се разразил на първото заседание на контактната група на парламентарно представените партии, на което са били разписани детайлите по първото заседание на 45-ото Народно събрание, научи Епицентър.бг от източници от ГЕРБ.

Представител на ГЕРБ е бил Александър Ненков, от „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов, от БСП са присъствали Георги Свиленски и Кристиян Вигенин. Най-гласовите са били от „Изправи се, мутри вън“ – Мария Капон и Мая Манолова.

Решено било стартът на парламента да бъде даден в старата сграда, за което настоявали партиите на протеста, които не искали в сграда, на чиято фасада стои петолъчка, да се заклеват. От администрацията на парламента обаче припомнили,  че в старата сграда на парламента вече няма озвучителна уредба, няма и пултове за гласуване.

Александър Ненков от ГЕРБ обърнал внимание, че липсата на озвучаване и пултове ще затрудни първото заседание, на което има много режим на гласуване – на председател, на зам.-председатели, оставка на кабинета и т.н Ще гласуваме с вдигане на ръце“, заявила Капон, разказаха присъствали на сбирката.

На реплика на представител на администрацията, че това не е редно Капон си позволила директни заплахи: „Каквото ние решим, това ще е! Ще изпълнявате, защото знаете какво ще последва!“

Изстъплението на Капон минало всички граници, когато стигнали до разпредението на местата в залата на шестте партии, негодуват от ГЕРБ.

По традиция, която никога досега не е прекрачвана, всяка партия трябва да има лице на първия ред, където е ръководство, останалите депутати се нареждат в колона до края на залата.

Представителката на „Изправи се, мутри вън“ Мария Капон обаче настоявала ГЕРБ, макар да са първа политическа сила, да нямат лице на първия ред, а да заемат последние три реда по продължение на цялата зала. Срещу това остро възразил Александър Ненков. Тогава Капон си изпуснала нервите: „Това е само началото! В този парламент няма да ви оставя да дишате!“

Наложило се представители на БСП и на ДБ да „спасяват “ ГЕРБ и след тяхното категорично настояване Мария Капон „разрешила“ победителите на тези избори да имат 7-8  представители на първия ред.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram